Справу за фактом зникнення журналістки Вікторії Рощиної перекваліфікували на убивство - прокуратура

У звʼязку з інформацією про смерть української журналістки Вікторії Рощиної у РФ, кримінальне провадження, відкрите за фактом її зникнення, докваліфіковано – тепер Служба безпеки розслідуватиме воєнний злочин, поєднаний з умисним убивством.

Справу за фактом зникнення журналістки Вікторії Рощиної перекваліфікували на убивство - прокуратура

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

«10 жовтня у медіа була оприлюднена інформація про смерть української журналістки Вікторії Рощиної, яка незаконно утримувалася Російською Федерацією. У звʼязку із цим, кримінальне провадження, розпочате за фактом її зникнення за ч. 1. ст. 438 КК України, докваліфіковано частиною 2 ст. 438 КК України – порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним убивством. Досудове розслідування за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора здійснюватиме Головне слідче управління Служби безпеки України», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, українська журналістка Вікторія Рощина зникла безвісти 3 серпня 2023 року під час поїздки на окуповані Росією території. 27 липня 2023 року Рощина вирушила з України до Польщі й мала дістатися окупованих територій на сході України (через Росію) за три дні.

У квітні 2024 року Росія вперше підтвердила, що незаконно утримує її.

10 жовтня поточного року голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин на своїй Фейсбук-сторінці повідомив, що батько Вікторії отримав повідомлення про смерть доньки, що сталася 19 вересня.

За офіційною інформацією від російської влади, це сталося в процесі етапування з Таганрога до Москви.

Читайте також: У полоні РФ померла українська журналістка Вікторія Рощина

Представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко повідомив, що робота щодо звільнення Вікторії з полону велася, і те, що її переводили з Таганрога до Москви, це був етап підготовки до її звільнення.

Фото: Фейсбук Вікторії Рощиної