В Україні затримали проросійського блогера з TikTok

В Україні затримали проросійського блогера, який закликав до зміни державної влади та заперечував окупацію Криму. Йому загрожує до 8 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомляє прокуратура в АР Крим та м.Севастополя, передає Укрінформ.

"Учора, 10 жовтня, прокуратурою АР Крим та міста Севастополя спільно з правоохоронцями автономії у м. Києві затримано громадянина України, який підтримує державу-агресора. Йому повідомлено про підозру в розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни державної влади (ч. 3 ст. 109 КК України) та запереченні тимчасової окупації частини території України (ч. 3 ст. 436-2 КК України) з використанням медіа", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 35-річний киянин, підтримуючи збройну агресію РФ проти України та маючи на меті схилити інших громадян до своєї проросійської позиції, створив та вів декілька акаунтів у соціальній мережі «TikTok».

Читайте також: Блогеру РПЦ із Києва оголосили підозру за виправдання російської агресії

Надалі, у 2023-2024 роках, підозрюваний неодноразово поширював через них відеоматеріали, у яких закликав до насильницької зміни чинної української влади, а саме Президента та представників Верховної Ради України. Окрім того, він заперечував тимчасову окупацію частини території України, у тому числі Кримського півострова.

За клопотанням прокуратури автономії підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ в АР Крим за оперативного супроводу Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Читайте також: Священник УПЦ МП із Житомирщини поширював серед вірян російські наративи - СБУ

Раніше Укрінформ повідомляв, що двом кримським журналістам з телеканалу "Міллет" загрожує до 10 років ув'язнення за посягання на територіальну цілісність України. Вони закликали до зміни меж території України та поширювали пропаганду ворога.