Роспропаганда активізувала зусилля зриву мобілізації в Україні - ЦПД

Наразі російська пропаганда активізувала свої зусилля щодо зриву мобілізації в Україні.

Про це у Фейсбуці поінформував Центр протидії дезінформації при РНБО, передає Укрінформ.

«У мережі масово поширюються маніпуляції навколо перевірок, які здійснювалися працівниками ТЦК напередодні, зокрема в Києві. Ворожі медіа подають цю ситуацію як «беззаконня» та намагаються масштабувати цю подію, надати їй більшого значення, ніж це є насправді», - пояснили у ЦПД.

Зазначається, що наразі фіксується збільшення кількості публікацій у медіа та соцмережах, які просувають низку антимобілізаційних наративів: «мобілізація в Україні є соціально несправедливою»; «українська влада хоче воювати до останнього українця»; «Україна не має майбутнього».

В установі відмітили, що при цьому пропагандисти ворога замовчують жорсткі мобілізаційні заходи, які відбуваються у самій РФ.

«Загальна мобілізація була оголошена в Україні у зв’язку з початком повномасштабного вторгнення росії як вимушений захід та єдиний спосіб врятувати країну від кремлівських загарбників. Працівники ТЦК діють в рамках своїх повноважень», - констатують у ЦПД.

Раніше ЗМІ поінформували, що увечері в п'ятницю у Києві біля Палацу спорту зібралося близько пів сотні працівників ТЦК, які спільно із патрульною поліцією перевіряли військово-облікові документи у відвідувачів заходу.

Читайте також: Росіяни активізували фейк-кампанію про «концтабори» в Україні - ЦПД

ЗМІ зазначили, що під час перевірки документів у декількох чоловіків були виявлені проблеми, або ж деякі відмовлялися їх показувати співробітникам ТЦК, і що після цього ці особи були затримані та відвезені до ТЦК.

За даними ЗМІ, кільком іншим чоловікам були вручені повістки, після чого їх відпустили.