Зеленська презентувала відео «Ти як? Стійкість»

Дружина Президента України Олена Зеленська презентувала відео комунікаційної кампанії "Ти як? Стійкість".

Про це перша леді написала у Телеграмі та оприлюднила відео.

За словами Зеленської, "мало що так випробовує стійкість, як війна. І стійкість усього суспільства, і кожного з нас окремо. Адже всі без винятку набуваємо – хоч і різною мірою – травматичного досвіду".

На її переконання, стійкість не можна вколоти як вакцину або видати всім як пігулку, її потрібно розвивати, зміцнювати, щоденно тренувати, як м'язи, та зробити своїм вибором і опорою для інших.

Як зазначила Зеленська, у відео експерти з ментального здоров’я пояснюють формулу стійкості. Зокрема стійкість - це цінності, на які можна спертися, і корисне мислення, яке конвертується в корисні дії. 

За словами першої леді, важливо своїми діями спонукати інших, тому формула стійкості включає дію та співдію. Управління емоціями - ще одна складова стійкості, яка допомагає піклуватися про себе та оточення.

Читайте також: Ляшко закликав українців не нехтувати тривожними сигналами щодо ментального здоровʼя

Як зауважила Зеленська, вистояти простіше разом, тому стосунки - це частина стійкості.

"Уявіть собі "ефект доміно", але навпаки, – де одна фігурка, підіймаючись, підіймає наступну. А та – наступну. І так далі. Так працює стійкість. Адже стійкість одного – стійкість мільйонів", - наголосила Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, у приміщенні аеропорту "Бориспіль" відбувся захід "Моменти стійкості щодень" з нагоди Всесвітнього дня ментального здоров'я, який відзначають 10 жовтня.