Фотограф Ліберов отримав французьку премію для військових кореспондентів

Фото

Український фотограф Костянтин Ліберов став лауреатом Bayeux Calvados-Normandy Award — щорічної премії, яка відзначає роботу військових кореспондентів.

Про це повідомляє Детектор Медіа, передає Укрінформ.

Нагородження традиційно відбулося у місті Байє, Франція, 11-12 жовтня, йдеться у повідомленні на сайті премії.

Фото: Детектор медіа

Ліберов здобув перемогу в категорії «Фото» за відкритим голосуванням аудиторії з серією фотографій «Війна в Україні. Біль, відчай та надія», а також посів друге місце у тій самій категорії за вибором журі.

Фото: Kostiantyn LIBEROV / LIBKOS

«Це велика честь і неймовірне досягнення — як особисте, так і для української військової фотографії загалом. Завдяки цій перемозі ми продовжуємо виконувати нашу місію — висвітлювати боротьбу України та показувати правду всьому світу», — зазначив фотомайстер.

Премію Bayeux Calvados-Normandy Award започаткували у 1994 році у французькому місті Байє на честь 50-річчя висадки союзницьких військ у Нормандії під час Другої світової війни.

Читайте також: У Києві пройде виставка World Press Photo

За час існування її отримували представники провідних світових ЗМІ: Associated Press, Reuters, BBC, CNN, Le Monde та інших. Цього року лауреатами премії також стали кореспонденти з фотографіями з Гази.

Як повідомляв Укрінформ, із 12 грудня Укрінформ у співпраці з Центром протидії дезінформації запустив новий проєкт «Станція Краматорськ». Його ведучими стали Костянтин та Влада Ліберови – документальні фотографи, відомі як Libkos. Вони фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.