Рятувальникам передали машину для розмінування, куплену від продажу марки «Пес Патрон»

Фото

АТ «Укрпошта» передало рятувальникам машину для розмінування, яку було куплено за кошти від продажу благодійної марки «Пес Патрон».

Про це у Телеграмі повідомив генеральний директор поштового оператора Ігор Смілянський, передає Укрінформ.

«Сьогодні в нас був дуже крутий день - разом з вами (а до цього долучились 200 000+ українців), Патроном та KSE Foundation, Укрпошта передала найбільший в своїй історії донат у 18+ млн гривень у вигляді машини для розмінування. Це кошти, які ми зібрали разом з вами від продажу благодійної марки «Пес Патрон», - ідеться в повідомленні.

Укрпошта передала рятувальникам машину для розмінування / Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

За словами Смілянського, вже завтра ця машина почне працювати на Чернігівщині, у підрозділі ДСНС, де «служить» відомий пес.

Читайте також: Укрпошта вводить в обіг марку до Дня захисників та захисниць України

Комплектуючі для машини були виготовлені на заводах АТ «Українська оборонна промисловість». Машина здатна очищувати понад 1 200 кв. м за годину, нею можна керувати дистанційно з відстані до 500 м або з броньованої кабіни.

«Тож дякую усім, хто з 2022 року, як тільки ми випустили цю благодійну марку, підтримував нас. Цей результат - завдяки вам», - наголосив очільник Укрпошти.

Читайте також: Укрпошта передала в доставку понад 20 тисяч повісток військовозобов’язаним

Як повідомлялося, Міністерство економіки презентувало концепцію пріоритезації в гуманітарному розмінуванні та формулу, за якою визначатимуть ступінь пріоритетності кожної ділянки.