Дипустанови посилюють заходи безпеки через масові повідомлення про замінування - МЗС

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга доручив посилити заходи безпеки після того, як понад 60 десятків закордонних дипломатичних установ отримали анонімні листи про замінування будівель і ця кількість продовжує зростати.

Про це йдеться у повідомленні МЗС України, передає Укрінформ.

Зазначається, що дипломати перебувають у тісному контакті з правоохоронцями та органами влади країн перебування для проведення там, де це необхідно, безпекових перевірок. У поодиноких випадках закордонним дипломатичним установам довелося на недовгий час призупинити консульське обслуговування громадян, яке було відновлене одразу після завершення перевірок. 

МЗС вибачилося за незручності та запевнило, що безпека громадян є їхнім пріоритетом. 

Відомство підкреслило, що масована хвиля анонімних повідомлень про замінування жодним чином не вплинула на діяльність дипломатичної системи України та закордонних установ; робота продовжується у штатному режимі і всі поставлені завдання продовжують виконуватися у повному обсязі.

Міністерство закордонних справ перебуває в контакті з правоохоронними та розвідувальними органами України, іноземними партнерами, працює над зʼясуванням обставин і мети скоординованої хвилі анонімних погроз та її організаторів, наголошено в повідомленні.

Читайте також: Посольство України в Австрії знову отримало повідомлення про можливе мінування

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок правоохоронці проводять перевірки анонімних повідомлень про замінування органів державної влади, місцевого самоврядування та інших об’єктів.

Поліція не виключає, що у такий спосіб ворог намагається дестабілізувати ситуацію у регіонах України, тож застосовує для цього інформаційно-психологічні спецоперації.

У ЦПД також зазначають, що подібні дії можуть бути частиною кампанії ворога з дестабілізації українського суспільства.