Укрінформ презентує фотовиставку, присвячену героїчним працівникам Нафтогазу

У партнерстві з Нафтогазом  у Національному українському інформаційному агентстві “Укрінформ” розгорнуто фотовиставку “Герої газового фронту”.

Як повідомляє Укрінформ, цей соціальний проєкт створили для того, щоб висловити вдячність сміливим та професійним нафтогазівцям.

Виставка демонструє незламний дух українців, які навіть у найскладніших умовах продовжують працювати на благо країни. Кожна з 15-ти світлин фотографія – це історія про мужність, відданість, професіоналізм та людяність.

Фотографії передають силу та відвагу людей, розповідають про нелегку роботу енергетиків Нафтогазу. Фотографи зафіксували на знімках, як відважні фахівці відновлюють газову інфраструктуру, пошкоджену російськими обстрілами.

На фотографіях розміщено QR-коди з посиланнями на історії українських енергетиків.

Виставка експонується у фасадних вікнах Укрінформу на вулиці Богдана Хмельницького.

Начальник зміни товарно-транспортної дільниці ЛВДС “Кременчук”, АТ “Укртранснафта” Катерина Іляшевич: “Окупанти від початку повномасштабного вторгнення прицільно б’ють по всій нафтогазовій галузі, бо наша стала та ефективна робота, зрештою, дає змогу заправляти техніку, автомобілі, генератори та берегти тепло в домівках українців. Ми – пріоритетна ціль для ворога. Якщо якась кількість шахедів, “Калібрів” або Х-22 летить у напрямку нашої області, можна не сумніватися – добра половина ракет прямує в місце розташування об'єкта, на якому я працюю. Робота – невід’ємна частина мого життя, тож навіть найстрашнішим дням повномасштабної війни нас не вдалося роз'єднати. Одна з таких спроб сталася 2 квітня 2022 року. Я прокинулася о 6 ранку і почала збиратися на робочу зміну. За вікном завила сирена. 2 хвилини тривожного гулу й перші звуки вибухів. Із повідомлень колег стало зрозуміло: окупантам вдалося пробити щит протиповітряної оборони та накрити градом зі смертоносних ракет промисловість нашого міста”.

Оператор з видобування газу, АТ “Укргазвидобування” Андрій Клец працював під час окупації та побував у російській катівні.

“Ми продовжували їздити та виконувати свої функціональні обов’язки. Бо, з одного боку, кожен розумів, наскільки наша робота важлива, а з іншого – трудові будні давали змогу бодай на кілька годин перемкнутися з війни на улюблену справу. Коли зайнятий тим, що понад 16 років наповнює сенсом твоє життя, то перестаєш зважати навіть на регулярні обстріли та реальну небезпеку. І ця аксіома працювала і працює для кожного, кому я тисну руку на робочому місці й для кожного, хто видобуває газ, незважаючи ні на що”.

Електрогазозварник V розряду, АТ “Донецькоблгаз” Василь Полькін: “Краматорськ продовжує боротьбу за життя. Вона триває попри постійні ворожі обстріли та бажання загарбників зрівняти місто із землею. Містяни вже звикли до звуків безперервної канонади, а ми призвичаїлися до роботи в прифронтових умовах. Кожен ранок прокидаєшся, оглядаєш себе, розумієш, що живий. Приїжджаєш на роботу й отримуєш від керівництва інформацію про черговий ворожий обстріл та нове влучання. У теплі та з газом пройшли зиму 2022-2023 років і краматорці. Мені приємно розуміти, що до комфорту в їхніх домівках доклав руку і я. Та на цьому виклики не закінчилися, тому кожен із моїх колег-газовиків продовжує цілодобову боротьбу за право жити у мирній, цивілізованій, розвиненій та квітучій країні”.

Детальніше про соціальний проєкт “Герої газового фронту”та усі історії героїчних нафтогазівців - тут

Новини партнерів