Нацрада закликає медіа коректно висвітлювати теми мобілізації та діяльності ТЦК

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення закликає медіа до коректного та професійного підходу у висвітленні чутливих тем, зокрема процесу мобілізації та діяльності ТЦК.

Про це йдеться у повідомленні Нацради, передає Укрінформ.

"Ці теми зазнають особливих інформаційних атак через активне фокусування та поширення фейків з боку ворога. Важливо, аби вітчизняні медіа відрізняли правдиву інформацію від російських вкидів та подавали інформацію лише з офіційних та достовірних джерел. Це є важливим аспектом захисту національної безпеки", - йдеться у повідомленні.

У Нацраді зазначають, що ворог активно намагається сформувати в українському суспільстві негативне ставлення до процесу мобілізації, «демонізації» ТЦК та їхніх співробітників тощо. Мета такої діяльності – зупинити мобілізацію, розколоти суспільство, посіяти паніку і розбрат, і таким чином знизити обороноздатність нашої країни.

"Українські медіа – єдині, хто може відігравати ключову роль в інформуванні суспільства щодо важливості процесу мобілізації, а також запобіганню спекуляції та фейків довкола неї", - додають у Нацраді.

Читайте також: У Нацраді думають про способи регулювання месенджера Телеграм

Як повідомлялося, Центр протидії дезінформації при РНБО заявив, що наразі російська пропаганда активізувала свої зусилля щодо зриву мобілізації в Україні.