Укренерго відсторонило від роботи затриманого СБУ співробітника

НЕК "Укренерго" 14 жовтня відсторонило від виконання обов'язків свого співробітника, якого затримала Служба безпеки України за виправдання злочинів Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

"НЕК «Укренерго» з 14 жовтня відсторонило від виконання посадових обов’язків співробітника, щодо якого Службою безпеки України розпочато кримінальне провадження за ч. 3 статті №436-2 Кримінального кодексу України – "виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Укренерго створило внутрішню комісію, яка здійснює службову перевірку, і максимально співпрацює зі слідством.

Читайте також: СБУ та Нацполіція ліквідували ще три схеми для ухилянтів у різних регіонах України

"Будь-які прояви виправдовування російської агресії для колективу Укренерго є неприйнятними. Особливо, з урахуванням того, що від атак окупантів на робочих місцях загинули 9 наших співробітників, а ще 11 - полягли на фронті, зі зброєю в руках", - наголосили у компанії.

Як повідомлялося,СБУ затримала посадовця Укренерго, який виправдовував воєнні злочини росіян. Фігурантом є один з керівників департаменту безпеки держпідприємства, який відповідав за охорону стратегічно важливих об’єктів Об’єднаної енергосистеми України.