«Інвалідність» 50 прокурорів Хмельниччини: Костін ініціював службове розслідування

Генпрокурор Андрій Костін підписав наказ про проведення службового розслідування після оприлюднення у ЗМІ інформації про те, що 50 прокурорів Хмельниччини впродовж останніх років отримали групи інвалідності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

«У зв’язку з поширенням інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури генеральний прокурор підписав наказ про проведення службового розслідування», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, службове розслідування охоплюватиме перевірку не лише інформації, яка стосується вищезгаданої обласної прокуратури, а й інших органів прокуратури.

Комісія з проведення службового розслідування вже розпочала збір інформації та документів для з’ясування цих обставин.

Інтернет-видання «Цензор.нет» 15 жовтня поширило інформацію про те, що майже всі прокурори Хмельницької області виявилися інвалідами 2-ї групи - згідно з рішенням головного лікаря МСЕК Тетяни Крупи. І багато років отримували та продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність – згідно з рішеннями начальника Пенсійного фонду Олександра Крупи, який є сином Тетяни Крупи.

Читайте також: Костін звільнив свого ексзаступника Вербицького з органів прокуратури

Зокрема, за даними журналістів, інвалідність отримали 49 прокурорів разом з очільником Хмельницької обласної прокуратури Олексієм Олійником.

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня працівники Державного бюро розслідувань затримали та повідомили про підозру у незаконному збагачені керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи.

Перед цим, 3 та 4 жовтня, правоохоронці провели обшуки у службових кабінетах та за місцем проживання посадовиці та її близьких родичів.

У керівниці МСЕК в робочому кабінеті було виявлено 100 тис. доларів, а також підроблені медичні документи, списки «ухилянтів» із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Вдома у посадовиці та її родичів працівники ДБР знайшли майже 5 млн 244 тис. доларів, 300 тис. євро, понад 5 млн грн, брендові прикраси та коштовності.

Жінка намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйона доларів через вікно.

Печерський райсуд Києва обрав очільниці Хмельницької обласної МСЕК запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 500 мільйонів гривень застави.