У «Дії» запустили рекрутинг до підрозділів «Армії дронів»

Відео

Заяву до вступу у військові частини, які спеціалізуються на безпілотниках, можна подати через «Дію».

Про це повідомив у Телеграмі віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформу.

«Вступайте до найефективніших підрозділів БпЛА через «Дію» — запустили рекрутинг до «Армії дронів», - йдеться в повідомленні.

Відтепер долучиться до підрозділів, які спеціалізуються на безпілотниках, можна без відвідування ТЦК – через застосунок можна подати заяву в обрану частину в кілька кліків.

Рекрутинг у «Дії» нагадує пошук роботи на сайті з вакансіями. У застосунку за фільтрами можна обрати бригаду або підрозділ, який цікавить, і надіслати одну чи декілька заяв. Самостійно можна обрати напрям, пов’язаний з БпЛА, — від оператора будь-якого дрона до інженера.

«Після подання заяви потрапите тільки в той підрозділ, який обрали. Жодного «розподілу» та мобілізації через ТЦК, все вирішуєте ви і на базову військову підготовку йдете з вже підписаним контрактом», - додав Федоров.

Читайте також: До рекрутингових центрів Міноборони за тиждень звернулися понад 800 людей

За його словами, самостійно на етапі подання заяви українці можуть підтвердити придатність до служби без проходження ВЛК.

Водночас послуга рекрутингу допоможе підрозділам ефективно й швидко «забронювати» бійця і провести його до себе через «Дію» без ТЦК і ВЛК.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів погодив пропозицію Міністерства цифрової трансформації щодо реалізації протягом двох років експериментального проєкту з рекрутингу громадян України в електронній формі. Йдеться про можливість українців самостійно обирати військову частину, спеціальність та подавати заяву про проходження військової служби за контрактом із використанням засобів порталу «Дія».

Фото: Мінцифри