Швейцарія надасть українським рятувальникам три системи розмінування

Уряд Швейцарії у партнерстві з компанією Global Clearance Solutions поставить Державній службі України з надзвичайних ситуацій три системи розмінування, а також забезпечить навчання персоналу до них.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у четвер федеральний департамент оборони, цивільного захисту та спорту Швейцарії.

"Гуманітарне розмінування в Україні є пріоритетом для Швейцарії. Швейцарський уряд уклав контракт із компанією Global Clearance Solutions (GCS) на постачання трьох систем розмінування в Україну. Отримувачем є цивільна служба України з питань надзвичайних ситуацій (ДСНС). Поставка, включаючи програму навчання та наставництва, оцінюється в 4,6 млн швейцарських франків", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що швейцарська GCS вже має власний центр технічного обслуговування та операційну команду в Україні. Це дає змогу проводити навчання і забезпечувати ефективне використання систем розмінування.

Партнерство та постачання систем розмінування фінансуватиметься з пакета на 100 млн швейцарських франків, які Федеральна рада Швейцарії виділила 29 вересня 2023 року на підтримку гуманітарного розмінування в Україні.

Читайте також: Шмигаль: Наша мета - до 2033 року обстежити більшість потенційно замінованої території

Як повідомляв Укрінформ, у швейцарській Лозанні 17-18 жовтня проходить міжнародна Конференція з питань протимінної діяльності, участь у якій бере високопоставлена делегація України на чолі з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.