В Україні вже створено 3499 класів безпеки - НПУ

Ексклюзив

В Україні станом на зараз вже створено 3499 класів безпеки.

Про це Укрінформу повідомив начальник Управління ювенальної превенції Національної поліції України Василь Богдан.

"З метою проведення заходів із популяризації знань у сфері цивільного захисту та профілактичної діяльності серед здобувачів освіти із запобігання вчиненню правопорушень, на сьогодні створено 3 499 класів безпеки, з них: 3 426 – у закладах освіти; 53 – на базі об’єктів ДСНС; 20 – на базі інших об’єктів (центри безпеки громадян, приватні та громадські об’єкти тощо)", - зазначив він.

Зокрема, тематичні заняття з дітьми проводяться за допомогою мобільних класів безпеки у межах реалізації однойменного проєкту, який реалізується Нацполіцією, Державною службою України з надзвичайних ситуацій за підтримки Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, заявив Богдан.

"Усього наразі функціонують 15 мобільних класів безпеки (МКБ), які дислоковано у 9 локаціях для обслуговування 11 регіонів (Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Полтавській, Харківській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській областях та в м. Києві)", - поінформував начальник ювенальної поліції.

За його словами, цього року поліцейські ювенальної превенції із застосуванням МКБ організували та провели 349 профілактичних заходів, які охопили 23 482 дитини.

Читайте також: Маріупольський університет отримав землю у Києві для будівництва студмістечка

"Також ювенальними поліцейськими спільно з ДСНС та іншими зацікавленими службами проведено 8 101 захід на базі класів безпеки, зокрема з питань профілактики правопорушень серед дітей, мінної безпеки, алгоритму дій щодо раннього попередження та евакуації учасників освітнього процесу в разі нападу, ризику нападу на заклад освіти або іншої небезпеки", - зазначив він.

Як повідомлялося, станом на 8 серпня цього року в Україні було створено 3414 класів безпеки, з яких 3344 - в освітніх установах.

Фото ілюстративне