Зеленський у День української мови: Боремося проти ворога, що намагається знищити все українське

Президент Володимир Зеленський у День української писемності та мови наголосив, що тільки справжніми результатами реально зберігається все українське.

Як передає Укрінформ, про це Глава держави заявив у вечірньому відеозверненні.

Відео: Офіс президента, Телеграм

«Ми у цій війні боремося проти ворога, який намагається знищити в Україні все українське. І тому кожна дія заради нашої держави, кожен результат на посилення України мають непересічне значення», - наголосив Зеленський.

Читайте також: У метрошколі, кав’ярні та пресзалі: як українці писали радіодиктант

За словами Президента, «виграти цю війну можемо ми всі лише разом - і вберегти Україну можемо лише разом. Не кожен сам для себе, а всі для України. І саме так маємо працювати щодня - всі для України. Кожен на своєму рівні. Кожен на своєму місці».

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 27 жовтня відзначається День української писемності та мови. До 2023 року його відзначали 9 листопада - у день вшанування пам'яті преподобного Нестора Літописця за юліанським календарем. Коли Україна у 2023 році перейшла на новий церковний календар, то дати всіх фіксованих свят змістились на 13 днів. Відповідно, й день вшанування Нестора Літописця та День української мови з 9 листопада перенесли на 27 жовтня.

Фото: Офіс президента