Український веслувальник дискваліфікований на чотири роки за допінг

Міжнародна федерація каное (ICF) дискваліфікувала українського байдарочника Ігоря Трунова на чотири роки за порушення антидопінгових правил.

Допінг-проба спортсмена, взята в травні поточного року під час етапу Кубка світу з веслування на байдарках і каное в Португалії, показала наявність підвищеного рівня тестостерона в його крові, повідомляє прес-служба ICF.

В результаті Трунов і його партнери по команді повинні повернути золоті медалі, завойовані в Португалії в змаганнях двійок і четвірок на дистанції 500 метрів. Також він буде позбавлений "срібла" в змаганнях одинаків на 200 метрів, виграного там же в Португалії, і бронзи, завойованої в двійках на дистанції 500 метрів на етапі Кубка світу в угорському Сегеді.

"Міжнародна федерація каное має намір знищити допінг в нашому виді спорту. У спорті немає місця допінгу, і ми продовжимо показувати силу, поки спортсмени не зрозуміють: ви обдурите, але потім вас зловлять, і ви постраждаєте від наслідків. У нашому виді спорту є так багато неймовірних спортсменів, які не вживають допінг, а наполегливо працюють і докладають всіх зусиль для перемог. Перед ними, уболівальниками і всім спортом ми зобов'язані продовжувати показувати нульову терпимість по відношенню до допінгу ", - заявив президент ICF Хосе Перурена.

Читайте також: Українські веслувальники здобули дві "бронзи" чемпіонату світу у Чехії

Трунов є бронзовим призером чемпіонату Європи 2017 року Пловдиві (Болгарія) в змаганнях байдарок-двійок на дистанції 500 метрів. Також в його активі "срібло" літньої Універсіади-2013 Казані в змаганнях четвірок на дистанції 200 метрів.

На фото: Ігор Трунов (праворуч). © Getty Images.