Українській збірній влаштували урочисті проводи на Олімпіаду

Фото

У Національній філармонії України відбулася урочиста церемонія проводів збірної країни на Ігри ХХIII зимової Олімпіади, що проходитимуть з 9 по 25 лютого у Пхьончхані (Республіка Корея).

В офіційному прес-релізі НОК України повідомляється, що Україну "орієнтовно представлятимуть 33-35 спортсменів". Остаточна дата подачі офіційних заявок від країн-учасниць за кількістю спортсменів - 30 січня, передають кореспонденти Укрінформу.

Вітання учасникам майбутніх Ігор від глави держави Петра Порошенка передав заступник глави Адміністрації Президента Ростислав Павленко: "Вітаю зі святом у Пхьончхані. За декілька днів ви вирушатимете до столиці Олімпіади. Тож щиро бажаю вам успіхів і наснаги".

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко звернувся до присутніх від імені уряду та особисто Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Читайте також: Російські спортсмени готують бойкот зимової Олімпіади-2018

"За вас уболіватиме весь наш уряд, а найголовніше - вся Україна. Кожен українець, який спостерігатиме за змаганнями, буде вірити у ваш успіх, і що синьо-жовтий прапор підніметься на олімпійський подіум у Кореї", - підкреслив Кириленко і передав прапор України олімпійським чемпіонкам біатлоністкам сестрам Віті та Валі Семеренко.

Урочиста церемонія проводів національної Олімпійської збірної команди України на XXIII зимові Олімпійські ігри 2018 року в Пхьончхані / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

"Натхнення, перемог, - з такими словами звернувся до олімпійців міністр молоді та спорту України Ігор Жданов. - А ми будемо й надалі сприяти вашим успіхам".

За словами Жданова, розмір призових за медалі різного гатунку буде аналогічний минулій літній Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро: "золото" - 125 тисяч доларів, "срібло" - 80 тисяч доларів, "бронза" - 55 тисяч доларів.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, який 20 років тому став олімпійським чемпіоном саме у Республіці Корея, повідомив, що перша група спортсменів поїде до Пхьончхана 1 лютого.

"Ми всі дуже хвилюємося за вас, адже ви стільки років готувалися, аби показати добрий результат. Хочу подякувати за вашу підготовку тренерам, а також керівництву держави, Міністерству молоді та спорту. У добру путь, дорогі олімпійці", - сказав Бубка.

Срібна призерка чемпіонату світу з біатлону Анастасія Меркушина від імені спортсменів запевнила: "Ми зробимо все можливе і неможливе, щоб виступити якнайкраще".

Глава Федерації біатлону України Володимир Бринзак допоміг презентувати спеціальні поштові марки, випущені до зимових Ігор. На марках зображені всі олімпійські призери в історії України.

А центральним дійством святкового вечора стала презентація екіпірування національної збірної України на майбутній олімпійський старт. Новою формою українську команду забезпечив спортивний партнер НОК з 2015 року PEAK Sport.

Переконатися у зручності та легкості нової форми змогли самі спортсмени, які брали участь в Олімпійських іграх у Нагано, Турині, Пекіні, Ванкувері, Лондоні та Ріо. Зокрема, моделями виступили: Ольга Саладуха, Наталія Добринська, Юлія Левченко, Денис Беринчик, Юрій Чебан, Дарина Зевіна, Андрій Дериземля, Олена Петрова, Дарина Білодід та інші.