Зеленський анонсував будівництво бази для футбольних збірних під Києвом

У 2022 році поблизу Києва має розпочатися будівництво Навчально-тренувальної бази для збірних команд України з футболу.

Про це розповів Президент Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди 30-річчя Української асоціації футболу, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

У святковому заході також взяли участь перша леді Олена Зеленська, президент Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Александер Чеферін та видатні українські футболісти різних років.

Зеленський зазначив, зокрема, що наступного року заплановано розпочати будівництво поблизу Києва Навчально-тренувальної бази збірних команд України з футболу – дитячих, юнацьких, жіночих команд.

Також він нагадав, що Україна має позитивний досвід реалізації проєктів європейського рівня, наприклад, проведення фінальної частини Євро-2012, відбіркових футбольних матчів чемпіонату Європи, Ліги чемпіонів та Ліги Європи.

За його словами, наша країна також надзвичайно зацікавлена в можливості проведення матчу за Суперкубок УЄФА.

«Ми готові бути господарями фіналів Ліги Європи, Ліги конференцій, фіналу Ліги націй, жіночого чемпіонату Європи. Все це не мрії. Все це – наші плани та цілі», – сказав Президент.

Глава держави привітав Українську асоціацію футболу з ювілеєм, побажав вітчизняному футболу нових перемог і наголосив, що держава підтримуватиме спортсменів.

«Ми вітаємо всіх вас із цим святом. Футболістів, тренерів, лікарів, масажистів, адміністраторів, футбольних функціонерів, власників і менеджерів футбольних команд, спортивних журналістів, коментаторів і прекрасні голоси, які оголошують рахунок під час матчів на українських стадіонах. Нехай цей рахунок завжди буде на вашу користь», – підкреслив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Президент Володимир Зеленський вручив президентові УЄФА Александеру Чеферіну орден князя Ярослава Мудрого IV ступеня.

Фото: president.gov.ua