Петраков: Позиція «Динамо» - це не ідея футболістів. Вони готові приїхати до збірної

Головний тренер збірної України з футболу Олександр Петраков прокоментував ситуацію з відмовою клубу «Динамо» (Динамо) відрядити 29 квітня викликаних до табору національної команди гравців.

Наставник головної команди країни зазначив, що самі динамівські футболісти готові вчасно приїхати до збірної, передає Укрінформ. 

«До яких офіційних поєдинків готується «Динамо» і яким регламентом ФІФА аргументує свою відмову надати гравців у зазначені у виклику дати? У країні йде війна, усі внутрішні змагання призупинено: регламент ФІФА застосовується до офіційних матчів, яких зараз у наших клубів немає через війну. Які інтереси обстоює київський клуб зараз? Хочу додати, що про свій намір організувати збір 29 квітня УАФ повідомила всім нашим клубам, з яких ми запрошуємо кандидатів до збірної, 11 квітня. Не пригадую, щоб «Динамо» на той час оголосило графік благодійних матчів, який навело в листі до нас. Очевидно, що динамівці можуть провести ці ігри й без збірників, до того ж, як ми вже бачили, вони вдало використовували фактор виступу своїх орендованих футболістів в обох командах товариського матчу, як це було з Беньяміном Вербичем. Це показові поєдинки, і турнірний фактор у них не є першочерговим... 

Хочу наголосити, що це позиція клубу - це не ідея футболістів: я постійно на зв’язку з хлопцями і знаю, що вони готові приїхати до збірної й захищати кольори України. Мій меседж один: є виклик до національної команди - 2 травня треба бути у Словенії. А керівництву клубу хочу нагадати, що дозволи на тимчасовий виїзд за кордон футбольним клубам були надані Міністерством молоді та спорту України саме з причини підготовки національної команди до офіційних ігор. Раніше я вже дякував клубам за цю ініціативу й за те, що вони надають збірникам ігрову практику», - сказав Петраков.

Читайте також: Суркіс пояснив, чому «Динамо» не відпустить своїх гравців у збірну в квітні

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії триває 54-й день.

Фото: uaf.ua.