Матвій Бідний зустрівся з американським режисером Раяном Смітом

Виконувач обов'язків міністра молоді та спорту України Матвій Бідний зустрівся з відомим американським режисером Раяном Смітом.

Як повідомляє Мінмолодьспорту, участь у зустрічі також взяли американський ветеран Армії США, волонтер та співак Марк Ліндквіст, президент Української ліги американського футболу Юрій Гундич, а також заступниця міністра з питань європейської інтеграції Вікторія Рясна та заступник начальника управління стратегічного планування та комунікацій Сергій Биков, передає Укрінформ.

Очільник Мінмолодьспорту подякував за увагу американських гостей до українського спорту і вчергове наголосив на важливості спільної боротьби України та партнерів над відстороненням російських та білоруських спортсменів від участі в міжнародному спорті.

Зі свого боку Раян Сміт висловив абсолютну солідарність з українським народом. Він підтвердив, що український спорт є гарним способом доносити українську національну ідентичність простою мовою в будь-якому куточку світу.

Його фільм Who If Not Us («Хто, якщо не ми». Фільм розповідає історії українських гравців в американський футбол, які пішли боронити Україну на війні з росією) є прикладом того як українська культура перекликається із суто американським спортом.  

Американський режисер зазначив, що в цьому і була його основна ідея, яка відобразилася у стрічці, що отримала нагороду «Спортивна Еммі» у 2023 році.

Саме цю нагороду Раян і привіз в Україну, щоб в якості вираження своєї поваги та підтримки українському спорту на війні, подарувати «Українській лізі американського футболу».  

Матвій Бідний запросив Раяна Сміта стати почесним гостем в Українському домі на Олімпійських іграх у Парижі, представляти його бачення українського спорту на війні.

Читайте також: Україна офіційно братиме участь на Олімпійських іграх у Парижі

Заступниця міністра Вікторія Рясна зауважила, що саме такі історії, які було відображено у фільмі, мають неймовірний ефект на глядачів. Вона підкреслила, що спортивна дипломатія є новим напрямом, яким буде займатися Мінмолодьспорту.

Фото: mms.gov.ua.