Сергій Ребров прокоментував виступ збірних України та зустріч із Прем’єром Угорщини

Віцепрезидент Української асоціації футболу та головний тренер національної збірної Сергій Ребров розповів про свою участь у перемовинах Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Української асоціації футболу.

«Мене запросили в Офіс Президента України, коли там був Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Я зі свого боку мав допомогти в налагодженні відносин між Україною та Угорщиною. Погодьтеся, це для нас дуже важливо. Напевно, усі знають, що Віктор Орбан - великий шанувальник футболу. Із його ініціативи в країні відкрилося чимало футбольних шкіл, він є палким уболівальником збірної Угорщини та «Ференцварошу». Коли я працював в Угорщині, ми з ним познайомилися. І сьогодні я намагаюся робити все від мене залежне, щоб допомогти своїй країні», - сказав Сергій Ребров.

Читайте також: Візит Орбана в Україну: що привозив і з чим поїхав?

Наставник «синьо-жовтих» також прокоментував виступи збірних України у фінальних турнірах цього літа.

«Важливо нагадати, що всі наші збірні потрапили на Євро - мова про дві юнацькі команди та національну. Олімпійська збірна візьме участь у чоловічому футбольному турнірі літніх Ігор, а молодіжна є лідером своєї групи після шести турів відбору Євро-2025 (U21).

Ми зберемо інформацію й після завершення такого насиченого періоду зробимо детальний аналіз виступів наших команд. Ми продовжуємо комплексну роботу щодо розвитку збірних усіх вікових категорій, адже саме це є нашим стратегічним завданням.

Що стосується результатів національної збірної на чемпіонаті Європи в Німеччині, то я вважаю, що ми не показали там усього свого потенціалу. Наша команда — одна з наймолодших на цьому турнірі, у неї є велика перспектива. Зрозуміло, усі очікували іншого результату вже зараз. І ми самі - тренери, гравці - теж засмучені.

Вважаю, що після першого матчу в групі ми зробили правильні висновки. Але мені все ще важко пояснити, чому так сталося в грі з Румунією… Ми розібрали з гравцями той перший матч і вже в другому, зі Словаччиною, показали іншу мотивацію. Те саме стосується й поєдинку з Бельгією. Так, у тих матчах у нас теж були певні помилки, але я вважаю, що все ж найголовніше, що Україна представлена на всіх фінальних турнірах. Зараз це дуже важливо, адже в нас у країні триває війна.

Читайте також: Збірна України не змогла пробитися до 1/8 фіналу

Зараз нам потрібно проаналізувати всі помилки й починати готуватися до осінніх матчів у Лізі націй. Ми повинні врахувати досвід, який отримали, та успішно розпочати перший для нашого тренерського штабу повноцінний робочий цикл на чолі збірної», - підсумував Сергій Ребров.

Фото: пресслужби УАФ.