Футбольне Євро U19: шлях збірної України до фінального турніру

15 липня в Північній Ірландії, у містечку Ларн, футбольна збірна України U19 розпочне виступи у фінальній частині чемпіонату Європи матчем із господарями (початок - о 21.00 за київським часом).

Як повідомляє пресслужба УАФ, саме в цій віковій категорії українські юнаки найчастіше здобували нагороди: "золото" 2009 року (тренер - Юрій Калитвинцев), "срібло" 2000-го (Анатолій Крощенко), "бронзу" 2004-го (Павло Яковенко) та 2018-го (Олександр Петраков), передає Укрінформ.

На цьому турнірі будуть визначені п’ять збірних, які представлятимуть Європу наступного року на чемпіонаті світу (U20). Для виконання цієї задачі-мінімум команді Дмитра Михайленка потрібно щонайменше посісти третє місце у своїй групі (окрім Північної Ірландії, суперники - Італія та Норвегія) і вийти до наступного раунду. Прохід до півфіналу гарантує перепустку на ЧС-2025 (U20).

Відбір на Євро-2024 (U19) збірна України розпочала під керівництвом Олега Кузнецова і не одразу довела, що заслуговує бути серед найкращих команд Європи в цій віковій категорії. У стартовому матчі, із Мальтою, переможний м’яч українці забили лише на 71-й хвилині, а другу зустріч і  поготів провалили - 0:4 від Косова.

Після того, щоправда, українська команда взагалі не пропускала - у чотирьох іграх кваліфікації поспіль. Три з них — у березні 2024-го - наші хлопці провели вже під орудою Дмитра Михайленка, якому допомагає Володимир Єзерський.

Читайте також: Юнацька збірна України зіграє з футболістами Північної Ірландії на старті Євро (U19)

Матчі збірної України у відборі Євро-2024 (U19):

з Мальтою - 3:1, з Косово - 0:4, зі Словаччиною - 4:0, з Північною Македонією - 2:0, з Лвтвією - 3:0, зі Швейцарією - 3:0.

Фото: uaf.ua.