«Дніпро-1» не виступатиме в новому сезоні футбольної Прем'єр-ліги України

Футбольна команда СК «Дніпро-1» офіційно виключена зі списку учасників української Прем'єр-ліги (УПЛ).

Як інформує офіційний сайт організації, рішення щодо виключення «Дніпра-1» зі списку учасників УПЛ було ухвалено під час Загальних зборів, передає Укрінформ.

Питання вперше було підняте 16 липня - тоді приводом стала невизначеність, яка існувала стосовно майбутнього клубу та необхідність збереження цілісності змагань (згідно з регламентом, у чемпіонаті України мають брати участь 16 клубів).

Під час засідання УПЛ 16 липня організація звернулася до Української асоціації футболу (УАФ) з проханням відкликати атестат у «Дніпра-1». Однак в УАФ відреагували на це звернення тим, що не мають підстави забрати атестат у дніпровського клубу, запропонувавши УПЛ самостійно розв'язати питання допуску команди до змагань.

У підсумку представники клубів УПЛ ухвалили рішення задовольнити прохання та виключити «Дніпро-1» зі складу учасників змагань.

Читайте також: Відома заявка збірної України на футбольний турнір Олімпіади у Парижі

Заміну «Дніпру-1» має визначити Виконком УАФ. УПЛ надіслала два варіанти організації: надати місце в чемпіонаті «Минаю», що фінішував на 15-му місці або ж провести перехідний турнір між чотирма командами («Минаєм», «Металістом 1925», «Лівим Берегом» та «Епіцентром»).

Фото: СК «Дніпро-1».