У Польщі популярного телеведучого відсторонили від коментування Олімпіади

Польський державний телеканал TVP відсторонив від коментування Олімпіади популярного телеведучого Пшемислава Бабяжа, який під час церемонії відкриття у Парижі частину перформансу організаторів назвав «комуністичним баченням світу».

Про це йдеться в офіційному повідомленні TVP, передає Укрінформ.

«Повідомляємо, що після скандальних слів Пшемислава Бабяжа він відсторонений від виконання службових обов’язків і не коментуватиме змагання під час Олімпійських ігор», - повідомив у пресрелізі телеканал TVP.

У ньому підкреслюється, що взаєморозуміння, толерантність, примирення – це не лише основні олімпійські ідеї, «але також основа стандартів, якими керується нове польське телебачення».

«Не може бути згоди на їх порушення», - підкреслив телеканал.

Польські політики назвали рішення телеканалу надмірним і занадто жорстким. Зокрема, президент Польщі Анджей Дуда з цього приводу наголосив, що ніхто не повинен забороняти ведучому висловлювати свою точку зору з приводу мистецької акції.

Читайте також: Південну Корею на відкритті Олімпіади помилково представили як КНДР

Бабяж під час виконання пісні Джона Леннона «Imagine» на відкритті Олімпіади заявив, що, на жаль, зараз запанувало «бачення комунізму», оскільки сучасний світ хочуть показувати без націй і релігій.

Загалом у програмі Ігор - 32 види спорту, в яких 329 комплектів нагород розіграють 10 500 спортсменів.

Олімпіада-2024 триватиме до 11 серпня. Україну представляють 140 атлетів, які змагаються у 23 видах спорту.