Легендарний чеський хокеїст закликав заборонити участь росіян у НХЛ

Фото, відео

Домінік Гашек, чеський олімпійський чемпіон та багаторічний гравець американської професійної хокейної ліги НХЛ (NHL) закликав клуби цієї ліги відсторонити росіян.

Про це він заявив під час прямого ввімкнення в Українському домі Volia Space на Олімпіаді в Парижі, передає кореспондентка Укрінформу.

«НХЛ повинна і може прийняти рішення. І це стосується не тільки Гері Беттмена. (комісар НХЛ – ред.), є 31 власник команд НХЛ. Я думаю, що ці люди несуть найбільшу відповідальність», - вважає зірка світового хокею.

Гашек публічно не погоджується із тим, що керівництво клубів ліги досі не визначилося із принциповою позицією. Тож він звернувся до них із закликом не дозволяти росіянам грати у лізі.

«Ці люди можуть врятувати багато людських життів. Отже, власники клубів НХЛ, якщо ви мене слухаєте, слухайте уважно. Я казав це публічно багато разів. Ви не повинні дозоляти їм виходити на лід», - сказав Гашек.

Домінік Гашек вважається одним із найкращих голкіперів світового хокею всіх часів. У НХЛ він провів 16 сезонів, найбільше з них у «Баффало Сейбрз», отримавши там прізвисько «Домінатор». У складі «Детройт Ред Вінгз» Гашек двічі ставав володарем Кубка Стенлі. 1998 року на Олімпійських Іграх в Нагано (Японія) він привів чеську національну збірну до її першої та єдиної золотої медалі.

Читайте також: Обмеження для російських спортсменів на Олімпіаді є нашою перемогою - Гутцайт

Як повідомляв Укрінформ, очільник Мінмолодьспорту України Матвій Бідний 23 квітня 2024 року зустрівся із видатним чеським хокеїстом, олімпійським чемпіоном та дворазовим володарем Кубка Стенлі Домініком Гашеком, який вже друге відвідав Україну з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Фото: Мінмолодьспорт