Борчиня Ірина Коляденко: Я до цього йшла дуже довго

Олімпіада-2024

Бронзова призерка Олімпіади-2020 Ірина Коляденко гарантувала Україні нагороду і на Іграх у Паорижі, причому - більш високого гатунку.  

Як повідомляє НОК, у суботу увечері наша борчиня зустрінеться у «золотому» поєдинку категорії до 62 кг з японкою Мотокі Сакурою. У півфіналі Ірина перемогла Айсулуу Тинибекову з Киргистану (9:2), якій раніше  програла сутичку за вихід до фіналу Олімпійських ігор у Токіо, передає Укрінформ.

«Цей день запамʼятається на все моє життя! Я не знаю як коментувати, поки у мене одні емоції. Класний день, я до цього йшла дуже довго», - сказзала Коляденко після завершення паризького бою з Тинибековою.

Коментуючи хід поєдинку за вихід до фіналу Олімпіади Ірина зазначила, що добре знала манеру атак суперниці: «Вона знає мою боротьбу, а я її. Але тут вистоїть та переможе той, хто сильніший психологічно. Адже Олімпійські ігри - це змагання, де потрібно вистояти психологічно, у всіх видах спорту».

«Найважчою сьогодні стала перша сутичка, з монголкою, - відповіла Ірина на запитання журналістів про найскладніший поєдинок дня та додає, - важко було більше психологічно. Складно було налаштуватися на цей ритм, змагальний. Багато людей, шум на трибунах, тож потрібно було від цього абстрагуватися та переключитися на боротьбу».

У фіналі українка зустрінеться з японкою, у якої ще не вигравала. Але Ірину це не лякає:

«Тинибековій я теж раніше програвала. Зробимо висновки, і тренер скаже, що робити. І я зроблю».

Читайте також: Ірина Коляденко вийшла у фінал турніру з вільної боротьби

«Зараз піду відпочивати. Хоча ні, - заперечила собі спортсменка, - спочатку зважуся, гляну, яка вага. Якщо все добре, піду відпочивати та готуватися до бою».

Фото: noc-ukr.org.