Зеленський нагородив переможців та призерів літніх Олімпійських ігор у Парижі

Фото, відео

Президент Володимир Зеленський привітав переможців і призерів Олімпійських ігор та їхніх тренерів із Днем Незалежності та відзначив їх державними нагородами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Президента.

Зеленський подякував олімпійцям за те, що вони прославляють незалежність і доводять силу української держави.

«​Ви не могли не відчувати підтримку всіх нас, мільйонів українців. І ми не просто вболівали за всіх вас, за кожного й кожну, – ми всією нашою країною, усіма думками й серцем були поруч із вами, і за відчуттями – ми змагалися всією країною разом із вами», – зазначив Зеленський.

Президент вручив орден князя Ярослава Мудрого IV ступеня олімпійському чемпіону з боксу Олександру Хижняку та орден княгині Ольги I ступеня чемпіонці Олімпіади зі стрибків у висоту Ярославі Магучіх.

Глава держави також відзначив олімпійців орденами «За заслуги» II та III ступенів, княгині Ольги II та III ступенів, а тренерів українських атлетів і атлеток – нагородами й почесними званнями.

«Ми разом показуємо світу, що таке Україна, що таке наша держава. Україна, яка бореться. Україна, якій може бути дуже боляче, важко, але вона встає і продовжує йти до своєї головної мети. Україна, яка здатна тримати удар. Україна, яка здатна перемагати», – наголосив Зеленський.

Наприкінці зустрічі олімпійці передали Президенту плакат Paris 2024 з автографами українських спортсменів, створений французьким ілюстратором Уго Гаттоні.

Читайте також: Зеленський нагородив орденами лідерів іноземних держав та керівників міжнародних організацій

Боксер Олександр Усик подарував Володимиру Зеленському свій пояс чемпіона світу у важкій вазі за версією WBC. Його спортсмен здобув ще 2018 року, а цьогоріч у травні повернув собі в поєдинку проти Тайсона Ф'юрі, ставши першим абсолютним чемпіоном у важкій вазі за всіма чотирма версіями. Це особливий пояс, виготовлений спеціально для цього поєдинку.

Сьогодні під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності на Софійській площі у Києві глава держави також відзначив орденами Свободи Олександра Усика та Ольгу Харлан, а нещодавно Президент вручив їм відзнаки «Національна легенда України».

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський під час урочистостей до Дня Незалежності вручив нагороди українським військовослужбовцям, рідним загиблих Героїв України, видатним українським спортсменам.

Фото: ОП