Артем Колінько здобув дебютну для України перемогу у бочі на Паралімпіаді

На Паралімпійських іграх-2024 Україна дебютувала у бочі. У цьому виді спорту нашу країну представляють Артем Колінько та Наталія Коненко, які розпочали виступи в одиночному розряді.

Як повідомляє Суспільне Спорт, Артем розпочав виступи у відбірковій групі С. Першим суперником українця став представник Канади Юліан Чіобану, передає Укрінформ.

Після двох перших ендів українець вів у рахунку 4:0. Попри те, що третій енд Чіобану записав на свій рахунок, канадець зміг заробити лише один бал. В останньому енді Артем заробив ще два очка, закривши поєдинок з рахунком 6:1. Таким чином Колінько здобув першу перемогу для України у бочі на Паралімпіаді.

Після поєдинку спортсмен поділився емоціями від дебюту на Паралімпійських іграх, оцінив шанси на проходження до плей-офф.

"Дуже гарні емоції, я йшов до цієї мети майже одинадцять років, як почав грати у бочу. Будемо боротися, але я радий, що тут. Це перший матч, він завжди трохи нервовий. Завжди на всіх змаганнях, особливо на Паралімпійських іграх. Було хвилювання, але вирішальні кидки робив упевнено. Можливо, мій суперник трохи більше нервував, ніж я, по грі у нього було більше помилок...

Читайте також: Українці виграли чотири медапі у перший день паризької Паралімпіади

Шанси на плей-офф? Так, гарна позиція, але суперники досить серйозні, розслаблятися не можна. Тепер гратиму проти Стівена Магваяра, він третій у світі, це буде серйозний матч. Готуємося, сподіваємося на гарний результат", - сказав український параатлет.

Фото: zhv.dp.gov.ua.