Старт нового волейбольного сезону в Україні запланований на 27 вересня

27 вересня розпочнеться чемпіонат України з волейболу у чоловічій Суперлізі сезону-2024/2025 років.

Як повідомляє Sport.ua, саме цього дня у Городку Хмельницької області відбудуться перші матчі стартового туру, передає Укрінформ.

Склад учасників чоловічої Суперліги помітно змінився. З різних причин у турнірі не братимуть участі три клуби, серед яких дворазовий чемпіон країни та переможець попереднього чемпіонату дніпровський «Прометей», а також харківська «Юракадемія» та «Буковина» із Чернівців. Їм на зміну прийшли хмельницьке  «Поділля»  та юнацька збірна України вікової категорії до 20-ти років.

Таким чином, у чоловічій Суперлізі виступатимуть: «Епіцентр-Подоляни» (Городок, Хмельницька область), «Житичі-Полісся» (Житомир), ВК «Решетилівка» (Полтавська область), «Поліція охорони-ЗУНУ-Динамо» (Тернопіль), «МХП Ладижин-ШВСМ-Колос» (Вінниця), «Буревісник-ШВСМ» (Чернігів), «Поділля» (Хмельницький) та збірна України U20.

У жіночій Суперлізі виступатимуть п'ять клубів. Тут не братимуть участь два з трьох призерів попереднього чемпіонату країни - триразовий переможець турніру останніх років дніпровський «Прометей» та володарі срібних нагород волейболістки «Аланти» (Дніпро). Також ми не побачимо нинішнього сезону колектив із Рівного «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ». Поповнив лави учасників елітного дивізіону клуб «Нафтуся» (Трускавець).

Читайте також: Волейболісти збірної України отримали суперників на ЧС-2025

Ось повний склад учасників жіночої Суперліги: «Буковинка» (Чернівці), СК «Балта» (Одеська область), ВК «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» (Вінниця), «Галичанка-ЗУНУ» (Тернопіль) та «Нафтуся» (Трускавець).

Фото: pvlu.org/uk.