На Київщині привітали паралімпійців з гідним виступом у Парижі

Фото

У Київській області в середу, 18 вересня, вітали дев'ятьох спортсменів, які гідно виступили на XVIІ літніх Паралімпійських іграх у Парижі (Франція).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київської обласної військової адміністрації.

Начальник КОВА Руслан Кравченко вручив срібним призерам Іллі Яременку (параплавання) і Людмилі Даниліній (пара легка атлетика) сертифікати на премії по 700 тис. грн, а їхнім тренерам – по 300 тис. грн.

Як зазначається, всі інші паралімпійці щомісячно будуть отримувати стипендію по 10 тис. грн.

На Київщині привітали паралімпійців області з гідним виступом у Парижі / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Очільник ОВА нагадав, що Київщину на літніх Паралімпійських іграх в Парижі представляли Олексій Федина (параплавання), Андрій Прищепа (волейбол сидячи), Роман Прищепа (волейбол сидячи), Анатолій Андрусенко (волейбол сидячи), Руслан Горякін (волейбол сидячи), Денис Битченко (волейбол сидячи) і Аліса Колпакчи (паратріатлон).

«Ви – неймовірні, завжди демонструєте силу духу та незламність! Ви – справжні герої, які надихають нас своїми здобутками та досягненнями. Кожен ваш старт, кожне тренування, кожен крок на шляху до успіху – це свідчення того, що зусилля і віра в себе можуть перебороти будь-які перешкоди», – наголосив Кравченко.

До привітань паралімпійців приєдналися також координатори Активних парків та спортивна молодь.

Читайте також: Зеленський подякував українським паралімпійцям, які здобули ще 12 медалей

«Цілеспрямований рух наших спортсменів до перемоги вражає. Бо тренуватися в умовах війни та здобувати призові місця можуть лише найсильніші! Дякую кожному українському спортсмену за мотивацію! Пишаємося вами», – додав очільник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж 12-ти змагальних днів на XVIІ літніх Паралімпійських іграх у Парижі (Франція) українські спортсмени виграли 82 медалі: 22 золоті, 28 срібних, 32 бронзові і у підсумку посіли 5-е місце за кількістю нагород та 7-е - у загальнокомандному заліку.