Україна закликає організаторів Всесвітніх ігор-2025 продовжити санкції проти спортсменів Росії та Білорусі

Міністерство закордонних справ, Міністерство молоді та спорту та Спортивний комітет України закликали президента Міжнародної асоціації всесвітніх ігор Хосе Перурени Лопеса зберегти заборону на участь російських і білоруських спортсменів.

Про офіційний лист із закликом повідомило МЗС України, передає Укрінформ.

Зазначається, що українська сторона висловила вдячність за підтримку і закликала зберегти заборону на участь російських і білоруських спортсменів у ХІІ Всесвітніх іграх 2025 року, що відбудуться у місті Ченду (Китай).

У листі наголошується, що агресія, розв’язана Росією та підтримана Білоруссю, триває, а російські окупанти продовжують вчиняти звірства проти українського народу. Упродовж повномасштабного вторгнення Росія вже вбила понад 500 спортсменів і тренерів, завдала руйнувань більше ніж 500 об'єктам спортивної інфраструктури. З урахуванням цих фактів, Україна наполягає на продовженні санкцій проти Росії та Білорусі до припинення агресії та відновлення всеосяжного, справедливого та тривалого миру.

Представники України нагадали про позицію Міжнародної асоціації всесвітніх ігор, яка 2022 року заборонила участь російських і білоруських спортсменів у змаганнях. Українська сторона закликає зберегти ці обмеження і на майбутніх змаганнях у 2025 році.

«Розраховуємо на вашу подальшу солідарність з Україною та нашим спортивним рухом», - йдеться у спільному листі, підписаному міністром закордонних справ Андрієм Сибігою, міністром молоді та спорту Матвієм Бідним і президентом Спортивного комітету України Іллею Шевляком.

Як повідомлялося, у вересні українська сторона звернулася листом до Міжнародної шахової федерації (FIDE), в якому закликала продовжити відсторонення російських та білоруських шахових федерацій від усіх міжнародних змагань.

Читайте також: Міжнародна федерація лижного спорту продовжила відсторонення російських і білоруських спортсменів

Генасамблея Міжнародної шахової федерації не підтримала повернення росіян та білорусів до змагань під своїм прапором.

Фото: theworldgames.org.