Ребров: Ліга націй може допомогти збірній України потрапити до плей-офф ЧС-2026

Головний тренер національної збірної України з футболу Сергій Ребров поспілкувався із журналістами напередодні чергового поєдинку кваліфікації Ліги націй УЄФА.

Як інформує офіційний сайт Української асоціації футболу (УАФ), наставник «синьо-жовтих» запевнив, що тренерський штаб української команди розглядає розіграш Ліги націй, як підготовку до відбору на наступний чемпіонат світу, передає Укрінформ.

«Ми програли два матчі, і гравці розуміють, що потрібно показувати результат. До Ліги націй це були просто контрольні матчі і тренерам було легше перевірити кандидатів, а зараз це офіційні матчі. І всі розуміють важливість цих матчів, в Україні на них чекають. На жаль, у нас дві поразки на старті, але я не можу сказати, що наступні два матчі будуть лише для результату. Для мене Ліга націй - це все ж більше підготовка до відбору ЧС-2026», - зазначив Ребров.

«Але, звісно, ​​з Ліги націй можна потрапити до плей-офф ЧС-2026, це ще один шанс. Звичайно, ми не можемо сказати, що не хочемо виграти ці два матчі. Хтось каже, що ми просто контролюємо м'яч, але у матчі з Чехією у нас 20 ударів було. На Євро, ми це проаналізували, топ-команди завдавали 15-16 ударів. Ми мали 20, але програли. Але ми пробували, ми грали. І все ж гравці чекають на можливість показати себе», - підкреслив головний тренер збірної України.

Як повідомлялося, футболісти збірної України найближчі матчі групового етапу турніру в Лізі В проведуть у Познані та Вроцлаві (Польща) 11 та 14 жовтня - проти Грузії та Чехії відповідно. Початок о 21.45 за київським часом.

Читайте також: Ліга націй УЄФА. Матчі у Ризі та Кишиневі відкривають 3-й тур групової стадії

Нагадаємо, на старті Ліги націй УЄФА «синьо-жовті» поступилися Албанії (1:2) та Чехії (2:3).

Турнірне становище у квартеті В1 після 2-х турів: Грузія - 6 очок, Албанія - 3, Чехія - 3, Україна - 0.

Фото: uaf.ua (Дан Балашов).