Жеребкування європейської кваліфікації ЧС-2026 з футболу пройде 13 грудня у Цюриху

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) затвердив дату жеребкування європейської частини відбору чемпіонату світу-2026.

Як повідомляє пресслужба УЄФА, процедура жеребкування відбудеться 13 грудня у швейцарському Цюриху, передає Укрінформ.

За підсумками жеребкування буде складено 12 груп по чотири чи п'ять команд у кожній.

Ті групи, де буде п'ять команд, почнуть відбір у березні 2025 року. У групах з чотирма командами збірні розпочнуть боротьбу у вересні.

За підсумками матчів групового етапу на ЧС-2026 одразу вийдуть 12 переможців груп. Ще чотири місця від Європи будуть визначені за підсумками матчів плей-оф за участю 16 команд.

У стикові матчі потраплять 12 команд, які посядуть другі місця в групах, а також чотири найкращі переможці груп Ліги націй-2024/25, які не посіли перше чи друге місце на груповому етапі відбору. Ці 16 команд будуть розподілені на чотири шляхи - по чотири на кожному. Стикові турніри складатимуться з одноматчевих півфіналів та фіналів, які пройдуть у рамках одного міжнародного вікна у березні 2026 року.

Кошики перед жеребкуванням будуть визначені за підсумками рейтингу збірних після завершення турніру Ліги націй УЄФА у листопаді.

Читайте також: ФІФА затвердила календар фінального турніру чемпіонату світу-2026

Фінальна стадія 23-го чемпіонату світу з футболу пройде в Сполучених Штатах Америки, Мексиці та Канаді. Матч-відкриття мундіалю пройде 11 червня 2026 року в Мехіко, а фінальний поєдинок 19 липня прийме Нью-Йорк.

Фото: ФІФА.