Українські гандболістки зіграють чотири контрольні матчі перед Євро-2024

В Ужгороді триває підготовка жіночої національної команди України з гандболу до фінальної частини чемпіонату Європи, що стартує 29 листопада.

Як інформує пресслужба Федерації гандболу України, перед виступами на Євро-2024 «синьо-жовті» проведуть ще чотири контрольні поєдинки, передає Укрінформ.

Два найближчих спаринги вже цього тижня відбудуться в астрійському Тульні проти збірних Чехії (25 жовтня) та Австрії (26 жовтня).

За словами в.о. головного тренера збірної України Бориса Чижова, в команді кілька нових гравчинь - представниці «Галичанки» воротарка Марія Поляк, а також Анастасія Ткач, яку випробовують на позиції лівої крайньої, замість травмованої Надії Пойманової. Вперше після кількарічної паузи викликана до збірної Софія Безрукова, одна лідерок за результативністю чеського клубу «Кинжварт».

Читайте також: Ізмаїл прийматиме 4-й тур гандбольної Суперліги України

Нагадаємо, жіноче Євро-2024 з гандболу пройде з 28 листопада до 15 грудня в Австрії, Угорщині та Швейцарії. Україна поєдинки групової стадії у квартеті F гратиме в австрійському Інсбруку проти суперниць з Німеччини, Нідерландів та Ісландії.

Фото: ФГУ.