Сущенка знову перевели до іншої камери

Незаконно засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенка перевели в іншу камеру в колонії Утробіно, оскільки в попередній почав протікати дах.

Про це написав член Кіровської Громадської спостережної комісії (ОСК) Артур Абашев у Facebook.

"Освітлення в камері зараз нормальне: точніше рівень освітленості нормальний, але світло від ламп не найприємніше для очей (перевели 27 лютого через камеру, де було погане освітлення, в іншу камеру, так як попередня почала протікати)", - повідомив він.

Абашев додав, що "в минулій камері була сирість, в ній в прямому сенсі вода почала капати зі стелі".

За словами члена ОСК, до Сущенка тиждень тому приїжджав український консул. Йому також вдалося передати передачу політв'язню.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенко, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували. Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

Читайте также: Балуха етапують в колонію, де застосовують насильство до ув'язнених

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Нагадуємо, що написати лист Сущенку можна за адресою:

Сущенко Роману Владимировичу

ФКУ ИК-11 УФСИН России по Кировской обл.,

деревня Утробино, Кировская область,

Россия 613043

Всі листи необхідно відправляти російською мовою, інакше цензура їх не пропустить.