Поїв сам – нагодуй птаха: в Україні з’явився екопосуд із висівок
Польська компанія Biotrem, яка виготовляє органічний посуд із висівок, відкрила своє представництво в Україні.
Компанія Biotrem запатентувала технологію, що дозволяє робити одноразовий екологічний посуд з кукурудзяних і пшеничних висівок, продуктів перероблення маніоку і водоростей, повідомляє Хмарочос.
Сировину стискають під пресом за допомогою гарячого повітря.
Набір екологічного посуду складається з тарілок, чашок, виделок і ложок. Посуд з висівок твердий й міцний, в ньому можна розігрівати їжу. Після використання його можуть з'їсти тварини і птахи, а розкладається повністю він за 30 днів.
Розробники запевняють, що один кілограм продуктів пшеничних висівок – обробка пшениці, транспортування, перероблення й утилізація – генерує близько 1,3 кг CO₂, тоді як один кілограм одноразових полістиренових тарілок чи чашок генерує в сукупності біля 8,5 кг CO₂. Тонну пшеничних висівок можна переробити на 10 тисяч тарілок.
Biotrem має власний завод в Польщі та постачає свою продукцію мережам ресторанів і роздрібним продавцям.
Фото: instagram.com/biotrem