Доступ до телефонів та комп'ютерів українців - один із напрямків атак ворога

Загарбники намагаються отримати доступ до персональних даних та державних реєстрів через приватні комп'ютери та мобільні телефони.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Щиголь.

"Доступ до телефонів, до приватних комп'ютерів громадян - це є один із векторів атак. Вони намагаються отримати інформацію про персональні дані, паролі, доступи до державних реєстрів саме через приватні застосунки, якими ви користуєтесь", - сказав Щиголь.

Читайте також: В Україні стартує набір на безплатний онлайн-курс кібербезпеки

Він закликав українців дотримуватися правил кібергігієни, використовувати якомога більше засобів аутентифікації на телефонах.

Щиголь також зауважив, що останнім часом ворожі кібератаки значно знизили потужність. У Держспецзв'язку пов'язують це із тим, що росія зараз думає про захист власної інфраструктури від хакерів.

Читайте також: Хакерів рф найбільше цікавить логістика, транспорт, енергетика - Держспецзв'язку

Як повідомлялося, хакерські атаки росії спрямовані на всі державні органи, однак найбільше загарбників цікавлять логістика, транспорт та енергетика.

Згідно з даними Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України за два місяці на Україну було здійснено 430 кібератак.