На Прикарпатті презентували комп’ютерну гру «Давній Галич»

Фото

У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника презентували комп’ютерну гру-вікторину «Давній Галич» з нагоди 1125-річчя міста.

Про це повідомила Івано-Франківська ОДА, передає Укрінформ.

«У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника у змішаному форматі відбулася презентація комп’ютерної гри-вікторини «Давній Галич». Гра створена з нагоди 1125-річчя древнього міста», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що гра «Давній Галич» призначена для учнів, учителів, студентів, викладачів, а також усіх, хто бажає перевірити і удосконалити свої знання з історії та культурно-мистецького життя Галича.

«Ця гра має унікальне значення саме в умовах війни, коли агресор хоче забрати нашу історичну спадщину, яка йому не належить», - переконаний ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда.

Розробники зауважили, що мапа гри складається з восьми світлин і відображає пам’ятки архітектури Галича.

Читайте також: В Україні створили комп’ютерну гру «Стежками Франка»

«Головний персонаж гри дракон проходить дорогою, ставлячи 20 запитань учасникам гри. Внесені до гри питання відповідають сучасному баченню історії і культурно-мистецького життя міста Галича і краю, їхньої ролі у славному минулому України, ближчих чи дальших країн Європи назагал. Гра відбувається у супроводі музики», – додала ініціаторка створення гри, доцентка кафедри філології Коломийського навчально-наукового інституту Галина Волощук.

Раніше у Прикарпатському національному університеті створили комп’ютерні ігри «Шлях Василя Стефаника» та «Стежками Франка».

Як повідомляв Укрінформ, на Дніпропетровщині відкриють 50 центрів надолуження освітніх втрат.