Apple згортає розробку електрокара, натомість зосередиться на генеративному ШІ - Bloomberg

Американська компанія Apple вирішила припинити роботу над розробкою свого першого електрокара, а натомість зосередити зусилля у сфері генеративного штучного інтелекту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg із посиланням на поінформовані джерела.

Зазначається, що Apple повідомила про це рішення у вівторок, здивувавши майже 2000 співробітників, які працювали над проєктом електрокара, який вважався одним із найамбітніших в історії компанії.

Керівництво оголосило, що проєкт «почне згортатися», і багато членів команди, яка працювала над створенням електромобіля, будуть переведені у відділ штучного інтелекту. Вони зосередяться на проєктах генеративного ШІ, що стає пріоритетом для компанії.

Читайте також: Apple запустила свій перший спортивний додаток

До команди Apple Car належать кількасот інженерів та дизайнерів автомобілів. Імовірно, вони зможуть претендувати на роботу в інших підрозділах компанії.

Також анонсовані звільнення, проте поки що незрозуміло, зі скількома працівниками компанія попрощається.

Зазначається, що Apple  почала працювати над розробкою власного електрокара приблизно з 2014 року. При цьому компанія декілька разів змінювала керівництво та стратегію команди, що працювала над цим проєктом.

Читайте також: Apple подвоїла строк служби батареї в останньому iPhone

Як повідомляв Укрінформ, Apple працює над новими можливостями на базі генеративного штучного інтелекту, які будуть презентовані вже цього року.