На Закарпатті з’явився новий делікатес – равликова ікра
Равликову ікру вперше почали продавати для дегустацій цього туристичного сезону на Закарпатті – її добувають на закарпатській равликовій фермі в Нижньому Селищі. Тут вирощують три види равликів та готують з них страви для туристів.
Про це кореспонденту Укрінформу повідомив експерт із розвитку закарпатського туризму Олександр Коваль.
«Равликову ікру презентували щойно на початку літнього сезону, зараз це – унікальний делікатес на Закарпатті, скуштувати її можна в межах дегустаційного туру на равликову ферму в Нижньому Селищі на Хустщині. Тут вирощують три види равликів та подають три види страв з них, одну з переліку – з унікальним місцевим Селиським сиром. Дегустація равликів коштує 70 гривень, з екскурсією по фермі – 100», - зазначив Коваль.
За словами господаря ферми Михайла Дем’яна, равликів готувати й подавати туристам тут почали минулого року.
«Ікру вперше зробили цьогоріч. Фасуємо її на продаж в баночки по 50 грамів, вартість – 1,5 тис. грн. Для дегустації подаємо намащеною на хліб з маслом, притрушеним петрушкою та часником. Готуємо її майже так, як рибну – засолюємо. На смак делікатес схожий на чорну ікру», - каже власник равликової ферми.
Ікру равликів для їжі відбирають прискіпливо – вона має бути середнього розміру, більші та маленькі ікринки відкидаються. Також важливий колір: ікра для споживання в їжу має мати жовтуватий колір – «перлинний», - її ще інакше так і називають «перлинна ікра» (прозорі, темніші, червонуваті ікринки відсортовуються).
Фото: Олександр Коваль