Сумщина підготує для туристів "смачні" мандрівки
На Сумщині планують формувати гастрономічні тури для мандрівників на основі страв, приготованих за старовинними слобожанським рецептами.
Про це йшлося під час "круглого столу" на тему: "Про перспективи розвитку гастрономічного туризму на Сумщині", повідомляє прес-служба Сумської ОДА.
"Готельно-ресторанний бізнес є одним з пріоритетних напрямків щодо розвитку туризму у Сумській області. Тому створення якісної комунікаційної платформи для спеціалістів готельно-ресторанного бізнесу надасть можливість створити якісні гастрономічні тури", – сказав керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Живицький.
Представники місцевого турактиву впевнені, що страви локальної кухні Сумщини зможуть здивувати туристів. Український дослідник фольклору, науковець Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка Сергій П’ятаченко стверджує, що колись Слобожанщина славилася автентичною кухнею і місцевими особливими напоями.
Кулінарними "фішками" Слобожанщини впродовж століть були суп з курячих потрошків "Затирка", буряковий суп "Таратута", юшка "Лемішка" та інші. Майже всі ці страви готувалися в печі.
За словами начальника обласного відділу промоції та туризму Юрія Гладенка, розроблення гастрономічних турів Сумщини зможе зацікавити як внутрішнього, так і зовнішнього туриста. Адже розвиток тематичних кафе та ресторанів та поява в меню закладів громадського харчування області страв із гастрономічної спадщини Сумщини зможе привернути увагу і досвідчених гурманів.
Зазначається, що ресторатори Сумщини зацікавилися відродженням традиційних рецептів і внесенням їх до свого меню.