У Тернополі назвали 5 причин відвідати місто на великодні свята
Насичену розважально-відпочинкову програму для туристів та гостей міста запланували провести в Тернополі впродовж великодніх та травневих свят.
Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор Тернопільського інформаційно-туристичного центру Тарас Ковальчук.
"Весна – період традиційного збільшення туристичного потоку в наше місто, але, щоб цей потік пожвавити, запланували серію оригінальних подій, зокрема й таких, які вперше відбудуться в Тернополі. Виокремлю бодай 5 причин, через які гостям міста варто побувати в Тернополі саме у квітні-травні. Це – проведення "Великоднього ярмарку у Файному", історичні екскурсії в часі до місць сили Тернополя "1540", Мистецький фестиваль "Ї", фестиваль духовної пісні "Я там, де є благословення" та гастрономічний фестиваль "Тернопільська брама", - сказав Ковальчук.
За його словами, кожна з названих п’яти подій, які триватимуть у проміжку з 12 квітня до 12 травня, насичена безліччю цікавинок.
Наприклад, під час Великоднього ярмарку, крім виставки кількох сотень писанок та крашанок, діятимуть креативні фотозони, майстер-класи, триватимуть конкурси та бої за звання "Найміцніше яйце Великодня", відбудеться водний батл "Дівчина з відром", оглядини Писанки-Гуллівера.
А подорож у часі до місць сили Тернополя, мандрівку в минуле міста супроводжуватимуть персонажі та герої різних історичних епох. Це буде креативне, костюмоване ретроспективне барвисте інтерактивне дійство, присвячене першій літописній згадці про Тернопіль – 15 квітня 1540 року.
Чудову просвітницьку атмосферу також обіцяє подарувати мистецький фестиваль "Ї", який триватиме з 3 до 5 травня. Його учасники - відомі митці, письменники, художники, музиканти.
Додасть естетичної насолоди, впевнені організатори, й фестиваль духовної пісні "Я там, де є благословення", що триватиме у місті 20-21 квітня.
А гастрономічний фестиваль "Тернопільська брама" дасть змогу сотням туристів скуштувати автентичні галицькі страви, занотувати рецепти їхнього приготування, продегустувати різноманітні напої із сухофруктів, ягід та цілющих рослин, зібраних у Медоборах та на крутих схилах Дністровського каньйону.