У Тернополі стартував гастрономічний фестиваль
Тисячу літрів закарпатського бограча взялися приготувати під час гастрономічного фестивалю «Тернопільська брама», який розпочався сьогодні в обласному центрі.
Про це кореспонденту Укрінформу повідомив один із організаторів фестивалю Михайло Гросуляк.
«Фестиваль локальної їжі та культури «Тернопільська брама» проводимо вже кілька років, і щораз переконуємося, що програма такого велелюдного свята приваблює як городян так і чисельних туристів. Цього року на фестиваль прибули туристичні групи із Прибалтики, Білорусі, туристи з Грузії, Польщі, Румунії. Хочемо, щоб гості сповна відчули увесь колорит наших традицій, зокрема, привабливість галицької і закарпатської кухонь, автентичні страви яких ми й пропонуємо гостям фестивальної забави», - розповів Гросуляк.
За його словами, фестиваль «Тернопільська брама» триватиме чотири дні.
Передбачається, що на фестивалі встановлять новий гастрономічний рекорд України. Тут планують зварити тисячу літрів закарпатського бограча, який гості фестивалю куштуватимуть безкоштовно.
Фото з відкритих джерел.