У Запоріжжі проходить ювілейний фестиваль консервації
У Запоріжжі 14-15 вересня проходить всеукраїнський фестиваль домашньої консервації, в якому беруть участь 80 організацій.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.
«З кожним роком учасників стає все більше. Це ювілейний п'ятий фестиваль. Приїхали учасники з Полтави, Дніпра, Харкова, Тернополя - всього представлено 8 областей. Зареєстровано 80 організацій — це 200 — 250 окремих учасників. Традиційно маємо 7 локацій», - розповів один з організаторів фестивалю Віктор Бабенко.
За його словами, багато учасників виросли разом з фестивалем. Адже ще 5 років тому в деяких не було обладнання, фудкортів й навіть назв, а сьогодні — вони стали брендами.
Підприємці з Тернополя вже другий рік поспіль беруть участь у фестивалі. Цього року привезли до Запоріжжя варення з троянд та кульбаби, ківі та яблучними цукатами, черешню, фаршировану горіхами. Запевняють, що використовують лише натуральні продукти.
Обов’язкова умова участі у фестивалі – передати у фонд заходу мінімум п’ять кілограмів "закаток". Потім зібрану консервацію віддадуть на благодійні потреби, частина «поїде» до українських військових в зону проведення ООС.
"На першому фестивалі у 2015 році було зібрано понад 800 кг закаток. На другому — встановили офіційний рекорд України, зібравши 1762 кг 100 г домашньої консервації для благодійних потреб. За п'ять років проведення фестивалю було зібрано понад 5 тонн "народних закаток", - додали організатори.
Всеукраїнський фестиваль домашньої консервації — це патріотичний захід, аналогів якому на сьогодні не існує.