Більша частина тимчасово окупованого Лисичанська залишається без води

Більша частина тимчасово захопленого росіянами Лисичанська Луганської області залишається без води.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація.

У Лисичанську після невдалої осінньої спроби запустити систему опалення загарбники навіть не намагаються лагодити інфраструктурні об'єкти, пошкоджені ними ж під час обстрілів міста. Централізоване водопостачання є лише в окремих районах міста, здебільшого у південній частині, тобто там, де мережа вціліла, підкреслили в ОДА.

"У Кремінній, як і в інших населених пунктах, місцеве населення скаржиться на свавілля військових РФ. Останні обирають житло для свого тимчасового проживання на власне бажання. Незалежно - в місті господар чи евакуювався", - йдеться у повідомленні.

За словами начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, "за учора росіяни вісім разів штурмували Білогорівку, намагаючись вклинитися в бойовий порядок українських підрозділів. Ситуація там напружена".

Як додав Лисогор, на Куп’янському напрямку Сили оборони відбили атаки росіян у районах Новоєгорівки, Невського, М'ясожарівки і Твердохлібового.

Читайте також: З'явилися супутникові знімки наслідків удару по аеродрому Луганська

Спроби армії РФ просунутися у Серебрянському лісі успіху не мали. Українські військові проводять заходи з посилення переднього краю оборони. 

Невське й Новолюбівку загарбники обстріляли із реактивних систем залпового вогню. Також Невське, Стельмахівка, Куземівка, Макіївка перебували під вогнем з артилерії та мінометів.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 27 травня у Невському зафіксували ще два випадки руйнування житлової забудови внаслідок обстрілів.