На тимчасово захоплених територіях Луганщини невдоволеним «владою» погрожують ув'язненням

На тимчасово захоплених росіянами територіях Луганської області невдоволеним «владою» людям погрожують ув'язненням на строк до трьох років.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

Жителі Рубіжного «неодноразово скаржилися на так званого «очільника муніципального округу» - писали листи навіть Путіну, і нарешті, дочекалися офіційної відповіді. У листі окупанти пояснили, що за «наклеп» на нову «владу» можна отримати 3 роки позбавлення волі. За висловлювання у соціальних мережах - також передбачене покарання у вигляді штрафу.

Як зазначають в ОВА, тривають «рейди росіян у тимчасово окупованих населених пунктах».

«Зокрема у Марківці, Новопскові, Бондарівці та Лісній Поляні окупанти забирають продукти харчування та побтові речі із будинків та магазинів. Але ж скаржитися - не можна. Тому люди продовжують виживати, як можуть. Якщо так підуть справи, то росіянам скоро не залишиться ким «керувати», - йдеться в повідомленні.

За словами начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, за минулу добу евакуювали трьох людей з Невського і Макіївки. 62-річну жительку Невського вдалося вивезти за добу до того, як її будинок знищила авіабомба. Жінка перебуває в безпеці.

Читайте також: Командира бойовиків «ЛНР», який воював на Луганському напрямку, засудили до 12 років тюрми

«Також учора на виїзд погодилися ще дві особи: 70-річна жінка та 72-річний чоловік. Наразі вирішується питання забезпечення їх житлом для постійного проживання, тимчасово проживають у родичів. Щодня продовжуємо наголошувати на евакуації. Красноріченська СВА здійснює супровід, займається вирішенням усіх питань - людям треба просто погодитися та зібрати речі», - підкреслив Лисогор.

За його словами, ситуація на полі бою залишається напруженою. На Куп’янському напрямку росіяни понад 10 разів намагались витіснити українські підрозділи із займаних позицій. Загарбники не полишають спроб тиснути на оборону українських захисників. 11 атак відбиті. Втрат позицій не допущено.

На Лиманському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала - усі спроби ворога просунутися вперед у районах Невського та в Серебрянському лісі успіху не мали.

За учора війська РФ провели там сім атак, продовжують тиснути у Серебрянському лісі. Минулої добу там тривали бойові дії у чотирьох локаціях. Ще один бій точився біля Невського.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок обстрілів у Невському на Луганщині не залишилося уцілілих будинків.