Росіяни збільшили кількість барж для захисту Керченського мосту до 21

Фото

У тимчасово окупованому Криму кількість барж для захисту Керченського мосту збільшилася до 21, а під мостом з'явилися пірси.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, передає Укрінформ.

"Окупанти вже більше місяця облаштовують систему захисту мосту в Керченській протоці від атак українських надводних дронів. Росіяни виставляють другу лінію бонових загороджень з барж, яких уже налічується більше двох десятків, а також у кількох місцях біля основи мосту монтують щось схоже на пірси", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, за даними знімків супутника Sentinel-2 за 16 червня, окупанти встановили в Керченській протоці загородження проти атак українських морських дронів, що налічує 21 баржу.

А з 22 травня 2024 року почалися роботи зі зведення п'яти пірсів біля основи так званого Кримського мосту – на двох берегах острова Тузла і на косі Тузла з боку Краснодарського краю РФ. Станом на 16 червня 2024 року найдовший з причалів – майже 190 метрів, а найкоротший – близько 80 метрів.

Читайте також: У Криму окупанти готуються до висадки українського десанту - партизани

Як повідомлялося, роботи з облаштування надводного захисту незаконно збудованого РФ мосту почалися 7 травня 2024 року і тривають до сьогодні.

Росіяни створюють ешелоновану систему бонових загороджень для захисту від атак українських морських дронів.

Раніше Укрінформ повідомляв, що у тимчасово окупованому Криму російська "влада" продовжує зводити огорожі для захисту Керченського мосту від українських безпілотників.

Фото ілюстративне