Справу ексспівробітника СБУ з Криму про держзраду передали до суду

Справу стосовно ексспівробітника СБУ з тимчасово окупованого Криму, який перейшов на бік ворога і підозрюється у державній зраді, передано до суду.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ.

"Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишнього працівника СБУ в АР Крим, який під час збройного конфлікту перейшов на бік ворога. Йому інкриміновано державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України) та загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, до окупації Криму фігурант працював старшим оперуповноваженим Судацького міського відділу ГУ СБУ в АР Крим. У 2014 році він порушив військову присягу та перейшов на службу до окупаційного УФСБ РФ у Республіці Крим та м. Севастополі, обійнявши посаду «начальника 2 відділення відділу у м. Феодосія».

Своїми діями та рішеннями він сприяв створенню та функціонуванню окупаційного правоохоронного органу на півострові, наголосили у прокуратурі.

Як повідомлялося, колишнього начальника Головного управління Служби безпеки України в АР Крим Олега Кулініча обвинувачувано у державній зраді.

Читайте також: Експравоохоронця з Ізюма засудили до 15 років ув’язнення за держзраду

У ДБР стверджують, що Кулініч знав про плани російських військ атакувати материкову частину України з окупованого Криму, але приховав цю інформацію і не дозволив передати її до Центрального управління СБУ. У перші години вторгнення він свідомо блокував будь-які спроби повідомити керівництво СБУ і суспільство про реальну обстановку в регіоні, не вжив жодних заходів для захисту державного суверенітету, надав вказівку особовому складу покинути місце служби, пізніше видав штатну зброю людям, які не мали відношення до СБУ.