Окупаційного «голову» Голої Пристані та його «заступницю» засудили до 12 років в'язниці

Окупаційного «голову» Голої Пристані (ТОТ Херсонщини) та його «заступницю» заочно засудили до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська облпрокуратура.

«За публічного обвинувачення прокурорів Скадовської окружної прокуратури та Херсонської обласної прокуратури окупаційного голову Голої Пристані та його «заступницю» визнано винними у пособництві державі-агресору», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що обох засудили до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування строком на 15 років з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що засуджені під час тимчасової окупації Херсонщини в травні 2022 року всебічно допомагали державі-агресору, добровільного збирали інформацію та передавали матеріальні ресурси міста окупаційній адміністрації регіону.

Це вже другий вирок окупаційному «голові» Голої Пристані та його «заступниці». 26 червня 2024 року прокурори в апеляційному порядку відстояли максимальне покарання за вироком Теплодарського міського суду Одеської області, який визнав їх винними у колабораційній діяльності та засудив на 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте також: Керівнику російських катівень на Луганщині оголосили підозру в колабораціонізмі

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими УСБ України в Херсонській області.

За даними херсонського видання «Мост», суд визнав винним у колабораційній діяльності підконтрольного російським окупантам главу Голопристанського муніципального округу Геннадія Недялкова. Його «заступниця» - Юлія Черемісіна.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Фото ілюстративне