У Луганську росіяни знесли пам’ятники «Жертвам сталінських репресій» і «Жертвам голодомору»

Російські загарбники вирвали краном із землі пам’ятні камені «Жертвам голодомору» і «Жертвам сталінських репресій» в центрі Луганська й вивезли їх у невідомому напрямку.

Про це повідомив Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

«Окупанти знесли пам’ятні знаки «Жертвам сталінських репресій» та «Жертвам голодомору» у Луганську. Як майже 100 років, росіяни вчиняють геноцид й злочини проти людяності в Україні. Звичайно, в такій парадигмі не про яке вшанування пам’яті невинно убієнних не йдеться», - зазначили в Центрі нацспротиву.

Пропагандисти називають народну пам’ять про злочини кремлівських катів «пам’ятниками-фальшивками» й подають це як прохання місцевих через «образу почуттів».

Між тим пам’ятний знак «Жертвам сталінських репресій» було встановлено ще в 1990 році за участі народного депутата СРСР від Луганська, відомого тоді журналіста Юрія Щекочихіна.

Читайте також: У Маріуполі окупанти демонтували дитячий табір - знищили будівлі й усі дерева

«Усі меморіали повернуться на місце після деокупації, а ті, хто, зараз чинять геноцид українців, будуть ліквідовані, адже наразі не ті часи як в 30-тих роках. Вбивати нас безкарно вже не вийде», - запевнили в Центрі національного спротиву.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово окупованих територіях росіяни демонтували всі пам'ятники жертвам Голодомору.